8.212,25 kr.
4.790,00 kr.
-19%
16.875,00 kr.
3.690,00 kr.
1.830,00 kr.
12.585,00 kr.
-24%
6.335,00 kr.
-28%
8.747,50 kr.
-16%
2.872,50 kr.
-17%
2.499,00 kr.
8.365,00 kr.
2.645,00 kr.
-25%
2.995,00 kr.
1.360,00 kr.
3.400,00 kr.
3.400,00 kr.
2.645,00 kr.
18.750,00 kr.
-17%
1.622,50 kr.
4.567,56 kr.
-21%
2.373,00 kr.
12.440,00 kr.
-24%
3.695,00 kr.

Find en billig spånsuger online hos Homeday

Det er fedt at arbejde med træ. Træ giver nemlig en masse spændende muligheder for at bygge en lang række forskellige ting til hjemmet. Hvis du har arbejdet med træ før, ved du sikkert allerede, hvordan det også kan være en fornøjelse, der sviner rigtig meget. Med en spånsuger kan du holde det værste snavs væk, og her på siden kan du læse meget mere om, hvad en spånsuger er, og hvordan den fungerer i brug. 

Hvis du nogensinde har arbejdet med træ, ved du, hvilket rod det kan efterlade, når spån, savsmuld og træstumper flyver rundt i værkstedet – uanset om du arbejder med slibemaskine, båndsav eller høvl. Disse spåner er både irriterende at se på, irriterende at forsøge at rydde op og irriterende at have siddende i tøj og hår. Og det er her, en spånsuger kommer ind i billedet. En spånsuger fungerer ligesom en almindelig støvsuger. Bare i en mere overdimensioneret udgave, der filtrerer spåner og savsmuld, mens man arbejder.

Men faktisk er en spånsugers kvaliteter ikke kun af kosmetisk karakter. For når du bearbejder træ, er det vigtig at få spånerne væk, således man arbejder mere effektiv og ikke risikerer at brænde spåner fast til det nye emne, man arbejder med.

Er du på udkig efter en billig spånsuger, er det en god idé at overveje, om den opfylder alle dine ønsker og behov. Der findes nemlig en lang række forskellige populære modeller og mærker på markedet, så du finder med stor sandsynlighed også et produkt, der matcher dit træarbejde. Først og fremmest bør du tænke over, hvor stor dit behov er. Spånsugere findes i mange forskellige størrelser, og jo større den er, jo mere spånaffald kan den håndtere. Hvis du skal bruge en suger i privat øjemed, kan du formentlig slippe afsted med en billigere spånsuger. 

Hvad er en spånsuger?

Uanset om du arbejder med træ på hobbyplan, eller om du har en mindre virksomhed, kan det være en fordel med en god spånsuger. En spånsuger, der mest af alt fungerer som en effektiv støvsuger, suger nemlig alt i træ op fra dit gulv. Den kan klare alt fra træstumper og spåner til savsmuld og andet skidt, så du i stedet kan koncentrere dig om det egentlige arbejde. Du kan derfor spare en del tid på kedeligt rengøringsarbejde, da sugeren klarer langt det meste for dig. 

Når spånsugeren er i brug, suges alt materialet over i en stor sæk. Den minder derfor på mange måder om en klassisk støvsuger, hvor det hele bare er i en meget større udgave. Hvis du eksempelvis arbejder med en båndsav, rundsav, tykkelseshøvl eller båndsliber, vil du med stor sandsynlighed få rigtig meget glæde af en spånsuger. Sugeren sørger nemlig for at få spånerne væk med det samme, hvilket er med til at give dig et langt bedre arbejdsmiljø. 

De fleste foretrækker nok at arbejde i et rum, der er forholdsvis rent, og hvor man ikke risikerer at indånde alt for meget unødig skidt. Hvis du vil have det fulde ud af din spånsuger, kan du blandt andet tilkøbe et smart finstøvfilter, der sørger for, at selv de mindste støvpartikler fjernes fra rummet hurtigst muligt. Det er din garanti for et godt arbejdsrum, hvor du kan holde til at arbejde i længere tid. 

Hvordan fungerer en spånsuger?

Når du har fundet den model, der passer til dit behov, er det nemt at komme i gang med at få et renere arbejdsmiljø. Du slutter blot din spånsuger til en stikkontakt, og så er den stort set klar til brug. Motoren fungerer sådan, at når den drejer rundt, så skaber den et sug, så savsmuld og spåner føres op i slangen. Spånerne og den beskidte luft køres gennem rotoren, inden det hele ender i filterposen. 

Posen filtrerer spånerne fra, mens luften passerer igennem. De mange spåner forbliver i affaldsposen, og derefter kan posen tømmes eller udskiftes, når den er fyldt – nøjagtig som en traditionel støvsuger. 

Hvis du vil have det fulde ud af din spånsuger, er det vigtigt at opretholde en god luftgennemgang i maskinens slanger. Hvis suget skal kunne nå helt ud i maskinen, at det vigtigt, at slangerne fungerer optimalt. Du skal derfor være opmærksom på, at der kan være et maksimum på slangens dimension og længde, for at sugeevnen ikke bliver for lav. 

Hvilken spånsuger skal du vælge?

Det er naturligvis vigtigt at have et indgående kendskab til sine behov, når man skal vælge den korrekte spånsuger. Og det afhænger i høj grad af, hvilken træbearbejdningsmaskine man anvender og størrelse og mængden af de spåner, den producerer. Her er det nemlig vigtigt, at spånsugeren korresponderer med dette, så du ikke står tilbage med en maskine, der har for sløv sugeevne.

Der findes mange forskellige spånsuger på markedet, der kan imødekomme forskellige behov. Måske har du endda behov for en model, der kan håndtere mere end en maskine ad gangen, hvis I er flere i værkstedet på én gang? Det er altid vigtigt at gå efter en effektfuld spånsuger, der gør arbejdet ordentligt. Vores anbefaling er, at man altid går efter en model, der har en større kapacitet, end det er nødvendigt. På den måde er du fuldkommen sikker på, at alle spåner bliver fjernet fra rummet.

Der findes en del tilbehør, man kan tilkøbe til sin spånsuger, såsom slanger i forskellige dimensioner og længder samt affaldsposer og filterposer. Det kan være en fordel at investere i et finstøvfilter, der kan hjælpe med at forhindre små støvkorn og partikler i at svæve ud i rummet.

Som udgangspunkt får du mere kvalitet for pengene, jo dyrere en spånsuger er, da du automatisk betaler for flere fordele, end hvis du køber en mere billig en af slagsen. Nogle af de mest anerkendte modeller på markedet er blandt andet Cyklon, Scheppach og Woodstar, der alle fremstiller produkter af høj kvalitet. Uanset hvilket mærke du vælger, kan du være sikker på, at de reducerer forekomsten af støv væsentligt samt overholder alle de nationale forskrifter. 

Hvor skal du placere din spånsuger?

Når du skal placere din spånsuger i dit værksted, skal du sørge for at have spånsugeren så tæt på dit emne som muligt, så du får den fulde effekt af den. Hvis du ikke har mulighed for at have din spånsuger i nærheden af din træbearbejdningsmaskine, skal du vælge en mere kraftfuld spånsuger.

Andre omstændigheder kan også have en effekt på spånsugerens sugeevne. Her er det eksempelvis vigtigt, at slangen til spånsugeren er stiv, så du undgår for mange krumninger og niveauspring, der kan mindske sugeevnen.

Uanset om spånsugeren skal bruges til privat brug eller på et større værksted, er det altså vigtigt, at du placerer den hensigtsmæssigt, hvis du vil kunne mærke en egentlig forskel på arbejdsmiljøet. Hvis du ikke synes, at din spånsuger suger nok, kan du som sagt tilkøbe et finstøvfilter, der får maskinen til at suge mere. Dermed undgår du, at selv det mindste træstøv hvirvler rundt i luften, selvom din spånsuger er placeret på gulvet. 

Spånsuger pris – Hvad koster en spånsuger?

Spånsugere findes i mange prisklasser, der kan imødekomme behov hos både den lejlighedsvise gør-det-selv-type og den professionelle håndværker. Du vil derfor også kunne finde en model, der passer til dine behov – uanset om du er på jagt efter en billig spånsuger eller en spånsuger med mange funktioner og ekstraudstyr.

Du vil kunne forvente at prisen for en budgetvenlig spånsuger ligger omkring 1.400 kr. for de billigste modeller, mens de dyreste modeller kan koste mellem 30.000 – 40.000 kr.

Prisen på en spånsuger afhænger primært af dens ydeevne og design, men også det forskellige tilbehør kan få maskinen til at stige en smule i pris. Noget tilbehør er vigtigere end andet, men du kan med fordel prioritere finstøvfilteret og spånsugerslangen. En spånsugerslange er en slange i høj kvalitet, der gør det muligt for dig at arbejde et stykke væk fra din stationære maskine. Det giver en større frihed i arbejdet, men du skal være opmærksom på, at maskinen kan miste en smule effekt, jo længere slangen er. 

Hvis du vil have fleksibilitet til at arbejde et stykke væk fra sugeren, kan du i stedet anskaffe dig en kraftigere maskine. Hvis det er muligt, er det også meget fordelagtigt at have en spånsugerslage, der ikke har for mange krumninger eller andre niveauudsving. Hvis slangen ikke er helt lige, kan det have en negativ effekt på sugearbejdet. 

Det er nødvendigt at have en god og solid slange til din spånsuger. Hvis du har brug for en støvsuger, der skal kunne suge metal, skal du være opmærksom på ikke at bruge en almindelig filterpose. Gnister og metalsplinter fungerer ikke sammen med filterposer, og i den forbindelse skal du i stedet anvende en cyklon, der kan håndtere denne form for materiale. 

Når du er på udkig efter en spånsuger, er det som sagt en rigtig god idé at kende dit behov. Hvis du ikke har brug for den helt store model, kan du eksempelvis kigge efter en mindre og mere handy spånsuger. Foruden at der kan være nogle penge at spare på at købe en mindre variant, er en lille spånsuger samtidig nemmere at flytte rundt med. Hvis du kigger efter en maskine med en stor motor, kan du stadig få samme høje omdrejninger og kraftig sugeevne. 

Bør jeg købe en spånsuger brugt?

Hvis du tidligere har købt forskellige arbejdsredskaber, kender du sikkert allerede til flere sider, hvor der er god mulighed for at købe noget brugt. Som udgangspunkt behøver der ikke være noget i vejen for at købe en brugt spånsuger, hvis sælger kan garantere dig, at den virker upåklageligt, og at du ellers synes, at den ser ud til at være i god stand. Det kan samtidig være fristende at spare lidt penge, da det selvfølgelig er dyrere at anskaffe en helt ny model.

Vil du være helt sikker på at have en spånsuger, du kan have fuld glæde af i mange år, kan du dog med fordel købe produktet direkte hos en forhandler. Det er din garanti for, at maskinens sugeevne fungerer upåklageligt, og at den generelt er i suveræn stand. Det behøver heller ikke at være en dyr fornøjelse at anskaffe sig en helt ubrugt model. En ny spånsuger kan ofte findes til ret små priser, og du kan være sikker på, at maskinen hverken er brugt eller slidt. 

Køb en spånsuger med hjælp fra Homeday

Hvis du er på jagt efter en god og billig spånsuger til vognparken i værkstedet, så er du landet det helt rigtige sted. Hos Homeday.dk har vi nemlig samlet de bedste tilbud på spånsugere. Se de mange deals i vores oversigt med vores anerkendte samarbejdspartnere og klik din nye spånsuger hjem nemt og enkelt.

Der er i virkeligheden ikke nogen grænser for, hvor en spånsuger kan bruges. I større virksomheder hvor der arbejdes med træ, er der ingen tvivl om, at en spånsuger er det ideelle valg, hvis du vil sikre et godt arbejdsmiljø for dig selv og dine medarbejdere. Derudover er det også særlig fordelagtigt at anskaffe en spånsuger til sløjdlokaler i skoler, hvor børn og unge ofte flittigt arbejder med træ. Foruden at maskinen bidrager til et mere rent miljø, er det også en nemmere måde at sikre et højere rengøringsniveau på. 

Endelig kan den også være særdeles anvendelig til privat brug, hvis du fra tid til anden har byggeprojekter i træ. Når du arbejder med træ på forskellig vis, kan det være rart hurtigt og nemt at kunne fjerne unødig skidt og snavs fra dit arbejdsområde. 

Find inspiration i det brede sortiment, og vælg den spånsuger, der passer til dit behov. Med den rette maskine har du det ideelle udgangspunkt for et nemmere og sundere arbejde, da sugeren effektivt hjælper dig på vej til et langt renere miljø. 

Websitet anvender cookies til at huske indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Informationer deles med tredjepart. Læs mere

Cookie-indstillingerne på dette websted er angivet til "Tillad Cookies" for, at give dig den bedst gennemgang og oplevelse af siderne. Hvis du fortsætter med at bruge webstedet uden at ændre dine Cookie indstillinger eller du klikker på "Accepter" nedenfor så samtykke du til dette.

Luk