Rystepudsere

Makita 9046

1.990,00 kr.
-29%
709,00 kr.
299,00 kr.
-18%
204,00 kr.
-15%
2.512,00 kr.
-29%
2.005,00 kr.
418,00 kr.
-10%
3.943,00 kr.
-10%
1.146,00 kr.
-41%
529,00 kr.
-14%
3.599,00 kr.
-15%
2.699,00 kr.
-10%
2.852,00 kr.
4.198,00 kr.
3.935,00 kr.
2.098,00 kr.
1.723,00 kr.
-10%
5.316,00 kr.
-22%
4.295,00 kr.

Rystepudsere

Rystepudser 180 watt

223,75 kr.

Rystepudsere

Rystepudser 220 Watt

368,75 kr.

Rystepudsere

LUNA rystepudser

1.745,00 kr.
-22%
1.137,00 kr.
-41%
-40%
2.360,00 kr.
-26%
3.150,00 kr.

Find en billig rystepudser online hos Homeday

Er du på udkig efter en rystepudser? I så fald er du kommet til det helt rigtige sted. Hos Homeday samler vi nemlig (blandt andet) et rystepudsere fra en række af de bedste online byggemarkeder i Danmark. Som du nok allerede ved, er en rystepudser en håndholdt slibemaskine, hvis bundplade er beklædt med sandpapir. Du kan sammenligne det lidt med en deltasliber. Rystepudseren egner sig dog bedst til finere slibning af jævne flade. Er der større ujævnheder på den overflade, du skal slibe, anbefaler vi, at du ikke vælger at benytte en rystepudser.

Hvad er en rystepudser?

En rystepudser er et stykke elektrisk værktøj, der kan gøre dit slibearbejde nemmere. Slibearbejde kan tage lang tid, og det kan også være hårdt for armene. Særligt hvis det er et større areal, du skal slibe. 

En rystepudser laver små, hurtige og konstante bevægelser, der får rystepudserens sandpapir til at bevæge sig. Dermed skal du blot sørge for at holde rystepudseren nede på det område, der skal slibes, og flytte rystepudseren undervejs. Rystepudseren gør alt andet arbejde for dig. 

Rystepudser pris – Hvad koster en rystepudser?

Prisen er som altid et relativt ømtåleligt punkt. Det kan hurtig blive en dyr affære at fylde skuret op med spritnye maskiner, værktøj med videre. Man behøver selvfølgelig ikke at købe alt sit elværktøj på en gang – det er klart. Heldigvis kan vi berolige dig med at rystepudseren ikke er en af de dyrere maskiner. Du kan sagtens få en fin rystepudser i prisklassen 4-800 DKK fra kendte mærker som Bosch eller Makita. Vi har samlet rystepudsere fra alle de kendte mærker – herunder; Einhell, Bosch, Metabo, Makita, Festool, Black & Decker m.fl.

Er du på udkig efter en rystepudser, som har lidt flere og mere avancerede indstillinger og features, er det helt sikkert Festool, du skal kigge nærmere på. Her ligger prisen på cirka 4-5.000 DKK, hvilket er relativt dyrt. Til gengæld får du et stykke værktøj, som du kan have i mange år, og som nærmer sig det professionelle.

Sørg for at passe godt på din rystepudser 

Dit værktøj holder altid bedre, hvis du passer godt på det og løbende vedligeholder det. Det gælder selvfølgelig også din rystepudser. Som beskrevet ovenfor kan du for relativt få midler købe en ganske fin rystepudser, og hvis du tilmed sørger for at holde den ved lige, kan du nyde godt af den i mange år. 

Sørg for at tørre den fri for støv ved jævne mellemrum. Når du sliber, vil der uundgåeligt blive produceret en mængde støv. Det hænger selvfølgelig sammen med, at det lag, du sliber af, vil omdannes til meget fint støv. Støv kan sætte sig alle vegne, og hvis der kommer for meget støv ind i kanter, huller og kroge, kan det forringe maskinen på sigt. Du kan også købe en støvfri rystepudser, så du opsamler støvet og holder styr på det. 

Sørg selvfølgelig også for at opbevare din rystepudser et sikkert sted, når du ikke bruger den. Hold den fri fra vind og vejr, særligt regn, og sørg for, at den ikke ligger yderligt, så den ved et uheld kan falde på gulvet.

Rystepudser med ledning eller batteri? 

Du kan få rystepudsere med enten ledning eller batteri. Rystepudsere med batteri kræver selvfølgelig, at du arbejder nær en stikkontakt eller gør brug af en forlængerledning. Rystepudsere med batteri giver mere bevægefrihed, men du er også afhængig af, at du har fået ladet batteriet op.

Fordelen ved rystepudsere med ledning er, at du aldrig løber tør for strøm. Hvis du har en rystepudser på batteri, kan du risikere, at batteriet går død midt i arbejdet. Dette ville selvfølgelig være irriterende og skabe en længere arbejdsproces. 

Fordelen ved rystepudsere med batteri er, at du aldrig skal have besvær med forlængerledninger og behøver være opmærksom på, hvor den nærmeste stikkontakt er. 

Særligt hvis du ofte bruger din rystepudser udendørs, kan det være en god idé med en rystepudser på batteri.

Der findes nemlig meget få udendørs stikkontakter hos de fleste husstande, og du vil derfor ofte skulle have gang i forlængerledningen, når det kommer til udendørs projekter. 

Hvis ikke du regner med at skulle bruge din rystepudser særligt ofte, kan det tit være en god idé med en rystepudser med ledning. Det kan være svært hele tiden at skulle holde styr på og huske, om der er strøm på rystepudseren, hvis ikke du bruger den mere end en eller to gange årligt. 

Dertil kan batterier nemt aflade sig selv og også miste deres kapacitet med tiden, hvis de får lov at ligge urørt hen i længere tid uden at blive opladet og afladt jævnligt. 

Hvis du sørger for at tilkøbe et ekstra batteri til din rystepudser, kan du altid skifte mellem de to. På den måde har du altid et nyt, der kan tage over, når det andet løber tør for strøm. Så længe du sørger for at sætte det første batteri i opladeren, imens du bruger det andet, vil du altid have minimum et batteri med strøm. På den måde slipper du for at skulle holde pause midt i arbejdet, fordi du løber tør for strøm. 

Mange brands forhandler også såkaldte ladestationer, hvor du kan oplade dine batterier. Med en ladestation sætter du blot batteriet ned i ladestationen, og du er dermed fri for at skulle holde styr på, hvor diverse ledninger er, og hvilke ledninger der passer til hvilke batterier og maskiner. 

Hos mange brands er de batterier, der passer til deres forskellige elektriske værktøjer, også ens. Det vil sige, at du kan bruge det samme batteri på din boremaskine som på din rystepudser. Hvis du har mange forskellige stykker værktøj fra samme brand, kan det altså være en god idé med en fælles ladestation, så der er samling på batterierne.

Før du køber en rystepudser

Når du har besluttet dig for at du skal ud og spendere til en ny rystepudser, er der nogle ting, vi anbefaler, du er opmærksom på og tager stilling til.

8 features og den perfekte rystepudser skal opfylde:

  1. Batteri og ledningsfri – slip for bøvl og få en nem og bekvem oplevelse hver gang. Vælg et stykke værktøj, hvor du har mulighed for at køre på batteri, så du ikke er bundet og afhængig af en ledning, når du udfører dine gør-det-selv opgaver.
  2. Støvfri – Er du ligesom mig og hader støv. Tror det eller ej, men så har du faktisk muligheden for at vælge en maskine, som er støvfri og “sund”. Du kan købe en rystepudser med en longlife-støvpose, som er lavet af ekstra robust polyesterfilt.
  3. Høj ydeevne – Nu om dage er de ledningsfri modeller blevet stort set lige så gode som
  4. Ergonomi – Gå efter en maskine, som er ledningsfri, med god ergonomi, lav konstruktionshøjde og en vægt mellem 1-2 kg. Sørg i hvert for at den ikke bliver for tung – det kommer du til at fortryde.
  5. Batteri – Sørg for at vælge et af de moderne ergo batteri, som oplader din rystepudser på rekordtid. Det er yderst brugbart, hvis du løber tør for strøm midt i et vigtigt projekt.
  6. Motor – Motoren i din rystepudser er en af de mere essentielle ting i din maskine. Det er selvfølgelig vigtigt at vælge en kraftfuld motor, men det endvidere også vigtigt at gå efter en model med vedligeholdelsesfri kulfri EC-TEC motor.
  7. Specifikt formål – Læs altid produktbeskrivelsen til den individuelle rystepudser, da du typisk her vil finde information om, hvorvidt den er beregnet til eksempelvis afladning af maling og lak på vinduesrammer, dørkarme, gesimser etc. Nogle modeller er også mere ideelle til eksempelvis lodrette overflader eller arbejde over hovedhøjde. Det kan også være om den er bedst beregnet til små og smalle overflader.
  8. Enhåndsslibning – Vær opmærksom på, hvorvidt maskinen er beregnet til enhåndsslibning. Det er typisk en fordel, da det gør arbejdsprocessen markant bedre.

Hvad er dit behov? 

Inden du køber din nye rystepudser, bør du overveje, hvad dit behov er. Skal du bruge din rystepudser ofte, skal du bruge den til små eller større projekter, står du overfor en større renovering eller ombygning, skal du for eksempel bruge den til at istandsætte træmøbler, eller hvori består dit behov for rystepudseren? 

Når du er klar over, hvad du skal bruge din nye rystepudser til, bliver det også nemmere at træffe dit valg om, hvilken model det skal være. Når du ved, hvor meget og hvor ofte du skal bruge rystepudseren, kan du måske også nemmere mærke efter, om det giver mening at investere flere penge i en topmodel, eller om det fint kan gå an med en af de mere budgetvenlige modeller. 

Uanset om du er til den batteridrevne, den med ledning, topmodellen eller den budgetvenlige udgave, så kan du uden tvivl finde den helt perfekte rystepudser til dig og dine behov blandt Homedays sortiment. 

Vælg dit sandpapir til din opgave

Sørg for at vælge det rigtige sandpapir til den opgave, du vil kaste dig ud i. En central del af en rystepudsers funktion er selvfølgelig sandpapiret. Det er rystepudserens mekanik, der lægger kræfter i, men det er valget af sandpapir, der afgør det resultat, du får.

Hvis du skal slibe et tykkere lag lak eller maling af en overflade, kan det være en god idé at starte med en grov type sandpapir. Det grove sandpapir er meget effektivt. Det er derefter en god idé at slibe af med et mere fint stykke sandpapir, da det giver et pænere slutresultat. Med fint sandpapir minimerer du mængden af de tydelige ridser, som det grovere sandpapir uundgåeligt vil efterlade.

Hvis du blot forsigtigt skal slibe det alleryderste lag af en overflade, kan du med fordel holde dig til det fine sandpapir.

Grovheden på sandpapir indikeres af det tal, der står bag på sandpapiret. Jo højere et tal der står, jo finere vil dit sandpapir være. Ofte vil meget fint sandpapir også være gult, hvorimod groft sandpapir vil have en mørk rød farve. Det er dog ikke altid, at dette er tilfældet, men det er en god tommelfingerregel. Gå altid efter tallet bag på sandpapiret.

Formen på din rystepudser 

Rystepudsere kommer i flere forskellige former, og det er ikke helt lige meget, hvilken form din rystepudser har. Du kan finde rystepudsere med en flad forende. Disse rystepudsere har et rektangulært sandpapirstykke. De er ofte velegnede til opgaver, hvor du skal slibe store overflader og arealer. De rektangulære rystepudsere giver et ensartet resultat på hele fladen, og du får nemt skabt en flot finish. 

Du finder også rystepudsere med en spids forende. Den spidse forende gør det muligt at slibe i smalle områder og komme ind i mindre kroge eller ind i spidse vinkler. Rystepudsere med spids forende er ofte velegnede til dig, der skal slibe genstande med kanter, sider, vinkler og ikke blot store, glatte overflader og arealer. 

Ekstraudstyr til din rystepudser 

Du kan tilkøbe forskelligt ekstraudstyr til din rystepudser. Ofte laver producenten bag rystepudseren sandpapir, der passer til rystepudserens udformning. For eksempel giver det ikke meget mening at anvende et stykke sandpapir til en rystepudser med spids forende på en rystepudser med flad forende.

Derudover kan du overveje, om du skal tilkøbe et ekstra batteri og eventuelt en ladestation, hvis du investerer i en rystepudser på batteri. 

Sørg også for at have masker liggende, til når du skal bruge din rystepudser. Når du sliber, hvirvles støv op i luften, som du uundgåeligt vil indånde. Dette er både ubehageligt og generende og kan kilde i næsen, men det kan også være mindre sundt for dine lunger. Særligt usundt kan det blive, hvis du for eksempel sliber ældre lak af et møbel. Den lak, man brugte på møbler før i tiden, er meget anderledes end den lak, man køber i dag. Den gamle lak indeholder langt flere giftige stoffer, som man helst ikke vil indånde og have ind i sit system. Særligt ikke når man kan undgå det ved bare at anvende en maske, der dækker næse og mund. 

Websitet anvender cookies til at huske indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Informationer deles med tredjepart. Læs mere

Cookie-indstillingerne på dette websted er angivet til "Tillad Cookies" for, at give dig den bedst gennemgang og oplevelse af siderne. Hvis du fortsætter med at bruge webstedet uden at ændre dine Cookie indstillinger eller du klikker på "Accepter" nedenfor så samtykke du til dette.

Luk