-6%
6.868,75 kr.
-6%
4.993,75 kr.
-8%
3.993,75 kr.
-10%
4.243,75 kr.
-15%
2.950,00 kr.
-24%
1.238,00 kr.
-6%
3.512,00 kr.
-40%
2.260,00 kr.
-25%
2.484,00 kr.
-37%
3.488,00 kr.
-41%
2.884,00 kr.
-41%
3.491,00 kr.
-32%
949,00 kr.
-40%
621,00 kr.
-23%
3.087,00 kr.
-22%
4.254,00 kr.
-23%
1.254,00 kr.
-20%
-40%
1.875,00 kr.
1.110,00 kr.
1.429,00 kr.
1.029,00 kr.
5.573,00 kr.

Lamelfræsere

Bosch GOF 1250 CE

4.923,00 kr.
5.960,00 kr.
5.798,00 kr.
2.648,00 kr.
1.761,75 kr.
1.995,00 kr.
-42%
2.495,00 kr.

Find en billig overfræser online hos Homeday

Hvis der skal arbejdes med træ og finere tilskæringer, er det ganske sikkert og vist, at du vil få brug for en overfræser. Som et skønt alternativ til den analoge træslibning og -udskæring er overfræseren nemlig et populært værktøj, der kan sikre dig en finish af høj kvalitet og et smukt resultat. Hvad enten du er ny inden for håndværkerfaget, eller om du er en garvet gør-det-selv-type, bør overfræseren stå højt på ønskesedlen, når det kommer til udstyr og maskiner inden for værktøjsgenren.

Hos Homeday kan du finde overfræsere til afrunding, udfræsning og affasning. Der findes nemlig rigtig mange forskellige typer af overfræsere, herunder bordfræsere og samlingsfræsere, og hvilken type du skal bruge, afhænger naturligvis af, hvilket projekt du står med i hænderne.

Her på siden kan du læse meget mere om, hvad en overfræser er, hvordan og hvornår man bruger den, og til hvilken pris du kan forvente at finde en overfræser – alt afhængigt af hvor professionel maskinen skal være, naturligvis. Der er mange forskellige modeller og mærker at vælge imellem, prislejer ligeså, og vi guider dig igennem det hele, så læs endelig med her på siden og gå på opdagelse i vores store udvalg af overfræsere.

Hvad er en overfræser?

En overfræser er et værktøj, der med sin meget hurtigt roterende klinge bruges til at skære kanter, riller og lignende i det finere træarbejde såsom lister, bordplader, dørkarme, hylder og meget andet. Mange kalder den også for den elektriske udgave af snedkerhøvlen, som vil være det mere gammeldags og analoge alternativ til brug i denne type arbejde.

Overfræseren er et populært værktøj for såvel gør-det-selv-folk som professionelle håndværkere, og det er der god grund til: Med denne maskine kan man nemlig opnå de flotteste resultater, der kan få selv det mest uslebne, rå træ til at ligne det fineste snedkerarbejde. Det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser for brugen af overfræseren, når man først har gjort sig fortrolig med brugen af den.

Hvis du forestiller dig et gammelt karlekammerskab med udskæringer – eller blot den rille, som de fleste skærebræt af træ har langs kanten for at forhindre, at saft løber ud på bordet – så er det højst sandsynligt en overfræser, der har været med til at skabe dem.

Hvad kan man bruge overfræsere til? Sådan bruger du den

Overfræsere er geniale, når du skal afrunde, udfræse og affase eksempelvis dørkarme, hylder, bordplader, træplader, lister eller lignende. Alt efter om du skal afrunde kanter på et træprojekt, eller om du skal i gang med at lave flotte, ens lister til hele huset, er det overfræseren, du skal have fat i.

Hos Homeday har vi et stort udvalg af overfræsere med forskellig funktionalitet og i alle prislejer, så du helt sikkert kan finde den rigtige maskine til dig. Bliv klogere på overfræsere med vores købsguide, udarbejdet af dygtige gør-det-selv-folk, lige her.

Som med meget andet værktøj er der også ekstraudstyr at overveje som tilkøb til ens overfræser, og alt afhængigt af ens niveau kan man overveje, om man skal raffinere arbejdet med overfræseren yderligere. Man kan for eksempel tilkøbe alskens klinger, der giver meget forskellige resultater i forhold til udsmykning og udskæring.

Når du skal bruge overfræseren, skal du gøre følgende: 

 • Tænde for maskinen og sikre dig, at sikkerhedsforanstaltninger såsom sikkerhedsbriller og/eller støvmaske er på.
 • Fræse MOD urets retning og rundt om genstanden, du arbejder med. Dette er en utrolig vigtig basisbevægelse at have styr på. Fræser du i stedet med uret, vil kanten blive grim og hakket og bestemt ikke få det flotte og glatte resultat, du er ude efter.
 • Når du bevæger dig over på den modsatte side af den, du selv står på, skal du derfor også bevæge fræseren i den anden retning for at udligne.

Det er således vigtigt, at du ikke bare kaster dig ud i arbejdet med overfræseren uden først at have styr på metoden. En overfræser er en ganske kraftfuld maskine, som det godt kan tage lidt tid at få styr på, og ikke mindst skal sikkerheden være helt i orden, når man beskæftiger sig med disse elektriske værktøjsmaskiner.

For at præcisere arbejdet med overfræseren kan vi derfor også anbefale, at du spænder genstanden, du arbejder på, rigtig godt fast. Det kan for eksempel være med skruetvinger eller på et arbejdsbord. På denne måde sikrer du dig, at arbejdet ikke hopper og danser under vægten og bevægelsen fra overfræseren. Det kan derfor også være en fordel at overveje, hvordan du støtter maskinen, hvis du eventuelt skal fræse yderst på en kant eller på anden måde kommer ud et sted, hvor maskinen skal balanceres for at opnå et jævnt resultat.

Hvilken overfræser skal jeg vælge?

Hvilken overfræser der er bedst egnet til dig, afhænger naturligvis af dine behov. Hvis du er på udkig efter en overfræser til hobbybehov, er det nok ikke helt den samme maskine, du skal bruge, som hvis du skal arbejde med den professionelt. Overfræsere findes i forskellige størrelser, og det er noget, der er værd at kigge på, når du skal vælge hvilken model, der passer bedst til dig. 

Hvis du skal bruge din overfræser til gør-det-selv-projekter i hjemmet, har du nok ikke behov for den største maskine på markedet. Hos Homeday anbefaler vi i så fald at vælge en model med en 6 mm-opsætning, som passer til et jern på ligeledes 6 mm. Hvis du skal bruge værktøjet i professionelt øjemed, skal du nok vælge en, der er lige nummeret større. De har typisk en opsætning og et jern på 8 mm.

Det næste, du bør overveje, er, om det bedst kan betale sig for dig at vælge en overfræser med batteri eller en med ledning. Fordelen ved en batteridrevet overfræser er, at du er mere i mobil i dit arbejde. På den måde slipper du for at bøvle med en ledning samt at skulle være i nærheden af en stikkontakt. Ulempen er dog, at du risikerer at måtte stoppe dit arbejde, fordi du er løbet tør for strøm. Uanset hvor lang tid det tager at oplade, betyder det unægteligt ventitid, indtil batteriet er ladt op igen.

Hvad hvis det både er vigtigt for dig at være mobil og kunne arbejde i længere tid uden afbrydelser? I så fald kan du evt. købe et ekstra batteri. På den måde har du hele tiden et opladt batteri at skifte med – hvis du vel at mærke husker at sætte det til opladning.

Værd at vide – og overveje – inden du køber

Når det vigtigste er på plads – størrelsen og den primære funktion af din overfræser – er der adskillige andre detaljer inden for funktioner, design og så videre, som vi anbefaler, at du overvejer, inden du bestemmer dig for en model. Alt sammen for at sikre dig, at du ender med den helt rigtige.

For det første er det vigtigt, at du vælger en overfræser, som er ergonomisk velformet, og som vil ligge godt i din hånd. Der kan være stor forskel på grebene på maskinen, og jo mere der er gjort ud af disse – de kan for eksempel være skridsikre, hvilket gør arbejdet en del mere sikkert – jo bedre vil arbejdet med værktøjet også føles, og hele arbejdsprocessen vil blive lettere.

For det andet er der en række begreber, det kan være rart at blive bekendt med: For eksempel skal dybdeskalaen på overfræseren være let at komme til at aflæse. Allerlettest er det for eksempel, når dybdeskalaen er tilgængelig og udformet som en urskive, hvorpå man let kan se, hvor dybt man er nået i træet.

Man skal også være opmærksom på, om maskinen kommer med en spindellås eller ej. Spindlen er den roterende akse i maskinen, som det vil være bekvemt at kunne slå fra, når maskinen ikke bruges.

Et revolveranslag er en smart anordning, der gør, at dybdenedslaget kan standses på forskellige stadier, så man ikke skærer for voldsomt, når man fræser en dyb rille.

Det kan også være praktisk at vælge en overfræser, der kommer med en sugestuds, der er en form for udsugning. Dog er det her utrolig vigtigt, at man på forhånd tjekker op på, om sugestudsen eventuelt vil komme til at sidde i vejen for fræsearbejdet – det kan nemlig godt risikeres, og det vil være en ærgerlig opdagelse at gøre, når man først er gået i gang med at fræse.

Hvilket brand skal jeg vælge?

Hos Homeday anbefaler vi at vælge en overfræser fra et af følgende mærker, som vi nøje har udvalgt og samlet her på siden. Listen lyder som følger:

 • Festool
 • Makita
 • Metabo
 • Ryobi
 • Powerplus
 • Bosch
 • Holzman
 • Famag
 • Milwaukee
 • CMT

Det er nemlig alle populære og ansete kvalitetsmærker, som vi personligt har erfaring med og derfor kan stå helt inde for. Mærkerne repræsenterer desuden også forskellige prisklasser, som du også kan bruge til at orientere dig efter.

Alt efter om du er på udkig efter et mærke, du kender til og måske allerede ejer noget fra, eller om du er helt ny inden for denne verden af værktøjsproducenter, vil der være nok at vælge imellem. Der er både klassiske mærker og nyere udbydere at lade sig inspirere af.

For eksempel er Bosch et tysk mærke, som de fleste vil forbinde med en lang og stolt tradition for kvalitetsværktøj, og Makita er et japansk mærke, der virkelig har vundet indpas på det danske marked gennem de seneste par år.

Overfræser pris – Hvad koster en overfræser?

En overfræser kan fås helt ned til 1.000 kr., mens de fås også langt dyrere. Eksempelvis koster de noget mere pebrede versioner, fra eksempelvis kvalitetsmærker som Festool, gerne over de 10.000 kr. Hos Homeday mener vi dog, at du sagtens kan få en rigtig god overfræser i god kvalitet til de 3.000-6.000 kr., alt efter hvilke ekstrafunktioner og udstyr, som du har behov for. 

Medmindre du regner med at bruge din overfræser rigtig ofte og derfor har behov for en luksusoverfræser med alt, hvad den kan trække af ekstratilkøb, mener vi ikke, du behøver at gå ud og spendere en bondegård på din nye overfræser.

Der er dog bestemt også noget over det, man plejer at sige: At kvalitet og pris går hånd i hånd. Så hvis du gerne vil opnå et professionelt færdigt resultat, er det også det værd at investere i en professionel maskine, der er produceret til netop at skabe dette.

Sådanne overvejelser kan der være mange af, når man skal investere på vegne af værktøjs- og byggebudgettet, og derfor har vi også samlet et stort og bredt udvalg af overfræsere i alle prisniveauer.

Den helt rigtige overfræser til formålet

Hvis ikke man er bekendt med overfræserens muligheder på forhånd, vil man muligvis nøjes med at tænke på snedkeri og flotte udskæringer. Men en overfræser kan bruges til et utal af forskellige projekter, og jo mere du bruger den, jo flere idéer vil du ganske givet få til, hvordan du kan finpudse og opgradere dit arbejde med maskinen.

Før du vælger din foretrukne overfræser, er det altså en god idé, at du overvejer, hvilke projekter du højst sandsynligt vil beskæftige dig med. Er det primært udsmykning, eller er du også blevet lun på at skulle bevæge dig videre ud i konstruktioner med træ? Det kunne for eksempel være bordplader, skuffer eller sågar en kommode.

Vi anbefaler, at du vælger den overfræser, der passer til dit niveau. Til en del af modellerne kan der tilkøbes ekstraudstyr, således at du kan opgradere din maskine, alt efter hvor god du bliver til at arbejde med den, og hvor mange funktioner du ender med at få brug for.

Her hos Homeday sætter vi en ære i at præsentere dig for et mangfoldigt udvalg, og at der er noget at komme efter, hvad enten du er nybegynder eller professionel. Her på siden kan du sortere din søgning efter for eksempel pris, popularitet eller arrangeret efter mærke. På den måde kan du tage udgangspunkt i en god anbefaling fra andre købere, eller du kan selv gå på udkig efter den overfræser, der passer til netop dit budget eller dine ønsker for en kvalitetsmaskine.