-15%
2.800,00 kr.
-23%
1.488,00 kr.
1.108,00 kr.
2.416,00 kr.

Find et billigt husvandværk online hos Homeday

Der er mange fordele i at investere i et husvandværk. Fordelene kommer til udtryk, når det kommer til økonomi, men også til klima og ansvarlig brug af naturens egne ressourcer. Med et husvandværk kan du nemlig spare på grundvandet og dermed også spare på din vandregning, men også på vores samlede, gode grundvandsressourcer.

Det danske grundvand er noget af verdens bedste og reneste, og det er derfor fantastisk drikkevand. Mange bruger også grundvand til for eksempel vanding af planter eller toiletbesøg, men dette er slet ikke nødvendigt.

Med et husvandværk kan du nemlig bruge spildevand og regnvand til dette i stedet. Grundvand er mange år undervejs, og det er en meget dyrebar ressource, som vi skal være både stolte af og tænke over, hvordan vi bruger og behandler.

Med et husvandværk kan du bruge regnvand effektivt i din husholdning, og når vi sætter os ned og tænker over det, så bruger vi hver dag rigtigt meget vand til vores daglige, praktiske gøremål, som vi ikke nødvendigvis skænker ret mange tanker.

Hvad kan et husvandværk?

Et husvandværk bruges til at opløfte vand fra et vanddepot og derefter forsyne, sprede eller overrisle et bestemt område med selvsamme vand. Hvis du har en tank eller opsamler med regnvand, kan du for eksempel bruge dit husvandværk til at opløfte regnvandet og bruge det til vanding af planter, bede og græsplæner. Du kan også bruge regnvandet til praktiske gøremål indendørs som indendørs vandforsyning i husholdningen. 

Et husvandværk tillader altså derfor, at du kan bruge dit regnvand aktivt, og det er til stor fordel for både dig og din økonomi. Når vi i Danmark får store mængder vand oppefra, så kan vi lige så godt opsamle det og fordele det veltænkte steder, inden det ryger tilbage ned i jorden og fortsætter sin cyklus. 

Hvad er et husvandværk?

Et husvandværk er en fuldautomatisk motorpumpe, der blandt andet består af en tryktank og en pumpe. Et husvandværk har en kompakt konstruktion, og derfor er et husvandværk også transportabelt. Det betyder blandt andet, at du kan flytte dit husvandværk rundt på din grund eller i din have, alt efter hvor behovet for at løfte og sprede vand er.

Et husvandværk leverer vand fra dit vanddepot med et konstant tryk, og netop derfor kan det rette husvandværk også bruges til at forsyne jer med regnvand indendørs.

Hvordan får du installeret dit husvandværk? 

Du kan sagtens selv installere dit husvandværk, hvis du sætter dig lidt ind i, hvordan du gør. Du kan for eksempel spørge en ven til hjælp, der har hænderne godt skruet på. Du kan også gøre brug af internettet. Du kan for eksempel finde en guide på Google, eller du kan se en video på Youtube, der guider dig gennem installationen. 

Hvis ikke du har mod på selv at installere dit husvandværk, kan du selvfølgelig også hente hjælp udefra. Enten hos en ven eller også hos professionelle fagfolk. Det er dog ikke en umulig opgave at klare selv, hvis du bruger lidt tid på forhånd til at undersøge, hvordan du skal bære dig ad, og hvilke materialer og elementer du får brug for.

Husvandværk til gavn for din økonomi

Selvom der er nogle udgifter forbundet med at investere og installere dit nye husvandværk, vil du med garanti kunne se en positiv effekt på din økonomi. Når du anvender regnvand til praktiske gøremål, vil du bruge tilsvarende mindre af det vand, der traditionelt løber ud af din vandhane. 

Hvor store besparelser du vil opleve på din vandregning, afhænger selvfølgelig af, hvor mange praktiske gøremål du vælger at bruge grundvand til. Hvis du både bruger regnvand til toiletskyl, tøjvask og vanding, vil du selvfølgelig se en større besparelse på dit grundvand, end hvis du blot bruger dit regnvand udendørs.

Husvandværk til gavn for klima og miljø

Det er altid en fordel for miljøet, når vi udnytter ressourcer bedst muligt og sørger for at begrænse vores brug af unødvendige ressourcer. Derfor er det selvfølgelig også til gavn for klimaet, at du bruger det vand, der kommer ned ovenfra, til de praktiske opgaver, hvor det kan lade sig gøre og giver mening, frem for at bruge det vand, der kommer ud af vandhanen.

Hvis mit husvandværk ikke virker

Hvis du pludselig oplever, at dit husvandværk ikke længere virker, er der flere ting, du kan tjekke. Du kan først og fremmest tjekke, om dit husvandværk er løbet tør. Hvis ikke der er mere vand tilbage i dit forråd, vil dit husvandværk selvfølgelig heller ikke kunne levere vand til dig. 

Du kan også tjekke, om din pumpe er stoppet til eller gået itu. Du kan forsøge at rense din pumpe, eller du kan udskifte den med en ny. 

Du kan også tjekke, om dit husvandværk har fået suget luft ind. Dit husvandværk er nemlig ikke glad for at få suget luft ind. Sørg for, at husvandværkets slange er under vand og ikke kun delvist under vand.

Det kan også være, at husvandværkets filter trænger til at blive renset, eller at husvandværket trænger til at blive genstartet. Det er meget vigtigt, at der altid er vand i slangen, når du tænder dit husvandværk efter en genstart, eller efter at det er løbet tør. Husvandværket suger luft ind, hvis ikke der er vand i slangen, når du starter det op, og så er du tilbage ved en af ovenstående problematikker.

Ikke kun til vanding

Hvis du har et husvandværk, er det ikke kun havevanding, som du kan bruge dit opsamlede regnvand til. Du kan også bruge vandet til både tøjvask og toiletbesøg, men også til for eksempel bilvask eller andre praktiske gøremål. Du kan dog ikke anvende dit husvandværk til drikkevand, hvilket er meget vigtigt at huske på. 

I virkeligheden er det kun op til dig selv og dine præferencer at afgrænse, hvad du vil bruge dit regnvand og dit husvandværk til. For nogle kan det være grænseoverskridende at skulle bruge opsamlet regnvand til toiletbesøg, mens det for andre drejer sig mere om et jo mere, jo bedre-princip. For nogle er det også en gradvis proces, hvor man først prøver husvandværket af og gradvist lader husvandværket erstatte mere og mere grundvand i husholdningen. Du behøver ikke gå all in fra start. 

Brug aldrig regnvand som drikkevand

Du kan bruge opsamlet regnvand til rigtigt meget, hvis du benytter dig af et husvandværk, men du kan ikke bruge regnvandet til drikkevand. Helt fra barnsben har vores system og vores kroppe vænnet sig til, at vi drikker en bestemt type vand med nogle bestemte bakterier.

Det er blandt andet også derfor, at det anbefales, at man drikker vand fra flaske, når man er ude at rejse. Netop fordi der kan være andre bakterier i vandet sydpå, som kan give dårlig mave og gener, når ikke man er vant til netop disse bakterier. 

Der findes rigtigt mange bakterier i drikkevand, og derfor frarådes det kraftigt, at du drikker regnvand.

Hvor kan du opsamle det vand, du kan udnytte med dit husvandværk?

Du kan opsamle vand flere forskellige steder fra, hvis du har et husvandværk. Du kan for eksempel opsamle regnvand fra en cisterne, en brønd, en regnvandsbeholder eller noget helt fjerde. Omfanget af, hvor mange forskellige praktiske formål du vil bruge dit husvandværk til, afgør selvfølgelig, hvor stort dit forråd af regnvand skal være. 

Hvis du blot skal bruge dit regnvand til vanding i haven, kan en mindre beholder med regnvand være tilstrækkeligt, men hvis du også vil bruge vandet indenfor i din husstand, skal du selvfølgelig bruge et større forråd af regnvand.

I Danmark er det ofte ikke regnvand, vi mangler, og derfor er der ofte også meget regnvand at opsamle. Sørg derfor for, at der er en masse plads i din tank, så du kan opsamle så meget regnvand som overhovedet muligt. Det ville være ærgerligt, at du ikke har vand nok til at dække alle dine ønsker og behov, blot fordi din regnvandstank er for lille.

Sådan passer du bedst på dit husvandværk

Hvis du passer godt på dit husvandværk, vil det have en længere levetid. Derfor er det selvfølgelig heller ikke lige meget, hvordan du behandler dit husvandværk.

Det er også en fordel, hvis du med jævne mellemrum renser dit husvandværk. Der vil altid være lidt skidt og snavs forbundet med regnvand, og derfor kan det være en god idé at sørge for, at dit husvandværk indimellem bliver rengjort. Så forlænger du dit husvandværks levetid og sikrer dig, at dit husvandværk ikke stopper til.

Det kan også fra tid til anden være nødvendigt at udskifte dele af dit husvandværk eller erstatte reservedele, hvis de bliver slidt eller beskadiget.

Hvis du bruger dit husvandværk som indendørs vandforsyning, stiller det også ekstra krav til, at du passer godt på dit husvandværk. Det er nemlig træls pludselig at stå med et husvandværk, der ikke virker, når du skal vaske tøj eller skylle ud i toilettet.  

Pas på med at lade dit husvandværk løbe tør 

Du skal passe på med at lade dit husvandværk løbe tør for vand, da det ofte kan beskadige husvandværket. Sørg derfor for, at der altid er vand i husvandværkets slange, når du tænder det. Det gælder for eksempel, hvis det er gået ud, fordi det er løbet tør, eller hvis du har haft det afkoblet for at kunne rense og rengøre det. 

Du bør desuden heller ikke genstarte dit husvandværk alt for ofte, da dit husvandværk ikke har særlig stor gavn af at blive tændt og slukket alt for ofte. Hvis du skal genstarte dit husvandværk, skal du igen sørge for, at det har vand i slangen, når du tænder det igen. Ellers vil du beskadige dit husvandværk. 

Sådan vælger du det rigtige husvandværk

Du skal overveje dine behov, inden du investerer i dit nye husvandværk. Husvandværk kommer med forskellige kapaciteter og ydeevner, og det er altid en oplagt fordel og mulighed at vælge et husvandværk, der passer til lige præcis de opgaver, som du gerne vil sætte dit husvandværk på.

Prisen på husvandværket spiller selvfølgelig også ind, når du skal vælge. Hvis du har planer om at anvende dit husvandværk meget ofte, så kan det være en god idé at investere i et husvandværk i den dyrere ende, hvorimod et billigere husvandværk sagtens kan dække dine behov, hvis du gerne vil bruge dit husvandværk mere sparsomt.

Husvandværk pris – Hvad koster et husvandværk?

Du finder husvandværker i mange forskellige priskategorier. Du kan derfor finde et husvandværk, der passer til dit budget, alt efter om du er interesseret i at kaste en større eller mindre sum efter dit nye husvandværk. 

I den billigere ende finder du husvandværker til lige omkring 1.000 kroner og en smule derover, hvorimod du i den anden ende kan finde husvandværker til 10.000 kroner og opefter.

Pris og kvalitet hænger selvfølgelig sammen, men de billigere husvandværker er også ganske fine og klarer rigtigt mange opgaver godt. Du skal derfor indtænke dine behov og ambitioner og selvfølgelig din økonomi, når du beslutter dig for, hvad dit nye husvandværk må og skal koste.

Spar mange penge på dit husvandværk med Homeday

Der er mange penge at spare, hvis du køber dit husvandværk hos Homeday, da diverse webshops ofte har mere attraktive priser end de fysiske butikker. Hos Homeday finder du ofte husvandværker, der er meget nedsat, og ofte kan du endda være heldig at finde husvandværker, der er nedsat med 50 procent. 

Hvilke mærker finder du hos Homeday?

Der findes mange forskellige producenter af husvandværker, og du finder ligeledes husvandværker i forskellige priskategorier hos Homeday.

Hos Homeday kan du finde brands som: 

  • AL-KO
  • Einhell
  • Gardena 
  • Metabo 
  • PowerPlus 
  • Zehnder Pumpen

Flere af de brands, som du finder blandt Homedays sortiment, er fremhævet som bedst i test på forskellige sider, og du kan derfor trygt hvile i, at du får købt et godt produkt, når du køber et husvandværk fra et af ovenstående brands.

Websitet anvender cookies til at huske indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Informationer deles med tredjepart. Læs mere

Cookie-indstillingerne på dette websted er angivet til "Tillad Cookies" for, at give dig den bedst gennemgang og oplevelse af siderne. Hvis du fortsætter med at bruge webstedet uden at ændre dine Cookie indstillinger eller du klikker på "Accepter" nedenfor så samtykke du til dette.

Luk