-35%
4.997,50 kr.
7.495,00 kr.
6.795,00 kr.
6.095,00 kr.
6.585,00 kr.
4.540,00 kr.
5.495,00 kr.
-20%
12.497,50 kr.
4.872,50 kr.
-22%
6.247,50 kr.
12.710,00 kr.

Find en billig drejebænk online hos Homeday

Uanset om du er træ- eller metaldrejer, og om du gør det privat eller professionelt, kan du næppe undvære en drejebænk, så hvis du ikke allerede har en, er det måske ved at være på tide at få bestilt en. Drejebænken bliver din flittigste hjælper, når du står over for både store og små projekter som professionel eller autodidakt handyman derhjemme. For her kan du forme træ, metal og andre materialer på præcis den måde, du gerne vil.

Drejebænken er det perfekte værktøj, hvis du drømmer om at lave dine egne bordben, arbejde med træ i hverdagen eller står over for et større projekt, hvor den hjælper dig godt på vej. Her får du en robust maskine, der kan holde til det hele.

Men en drejebænk er ikke nogen lille investering, så det er om at finde et godt produkt til den bedste mulige pris, for selv en lille procentvis besparelse kan gøre en stor forskel. Vi guider til produkt, pris og meget mere lige her. Så bliver det lettere for dig at finde frem til den perfekte drejebænk, der matcher dine ønsker i forhold til pris, kvalitet og funktion.

Hvad er en drejebænk?

Vi kommer ikke uden om, at drejebænken er et fantastisk redskab at have i mange sammenhænge. Her får du muligheden for at dreje forskellige materialer, hvor du eksempelvis gerne vil fjerne materiale fra det emne, der er tale om. Drejebænken fungerer på den måde, at emnet snurrer rundt med høj hastighed, hvorefter drejebænken sørger for jævnt at fjerne materialet. Dette sker med spindlen, der er monteret på din drejebænk.

Drejebænken kan varetage mange forskellige opgaver. Det kan være alt fra at fjerne store stykker materiale til at finjustere rester fra tidligere produktioner. Det er typisk hastigheden, der afgør din mulighed for at fjerne større eller mindre mængder af det givne materiale. Derfor er en passende hastighed også vigtig i forbindelse med arbejdet.

Drejebænken går mange år tilbage og har været en fast del af solidt snedkerarbejde. I dag bruges den af alt fra faguddannede håndværkere og på forskellige værksteder til modelbyggere og dem, der har skruet hænderne lidt ekstra godt på derhjemme. 

Drejebænken består af et avanceret system af forskellige komponenter. De væsentlige dele er blandt andet en pinoldok, motor, spindel og holder til drejearmen. Motoren er det, der ofte afgør, hvor meget din drejebænk kan holde til, og hvor store emner den kan arbejde med.

Hvad bruges en drejebænk til?

Kigger vi nærmere på, hvad en drejebænk anvendes til, er der som nævnt tale om en maskine, der kan fjerne materiale fra emner. Den kan eksempel bruges til at dreje bordben, som har udskæringer eller er for brede til din smag. Her kan du nemt jævne udskæringer ud og tilpasse bordbenets tykkelse og form.

Drejebænken bruges generelt til at arbejde symmetrisk med forskellige materialer. Det er derfor en maskine, der bruges i mange forskellige sammenhænge, hvor der ønskes en jævn og symmetrisk overflade. Når emnet drejer rundt, er det ikke påvirket, og dermed er det muligt at få et symmetrisk resultat, der er ens fra alle sider.

Den normale drejebænk holder emnet fast på to forskellige punkter. Her er det motorerne, der drejer emnet rundt med en høj hastighed, der gør det muligt at arbejde på en bestemt måde. Du skal ikke gøre det store, for din drejebænk sørger for, at forskellige værktøjer fjerner det givne materiale. 

Forskellige modeller, du kan vælge, når du vælger din nye drejebænk

Den klassiske drejebænk er den, vi generelt ser flest af. Den er typisk stor og robust, og den kan nemt være lige så tung som en lille bil. Det giver nemlig maskinen en mulighed for at arbejde med større emner, der kan roteres med motoren uden fare for, at maskinen skrider. Derfor egner en drejebænk sig også bedst til større mængder af arbejde – og fordi det er en dyrere fornøjelse.

Det er også muligt at finde mobile drejebænke, der egner sig til de mindre projekter. Den vil typisk blive monteret på et arbejdsbord, og den er langt mindre og lettere rent vægtmæssigt. Du får også en mindre motor, der ikke giver dig mulighed for at udføre store opgaver med større emner.

Vil du gerne have motor for pengene, kan du vælge en hastighedsdrejebænk. En hastighedsdrejebænk gør det muligt hurtigere at opnå den høje hastighed, end hvad det er tilfældet med den almindelige drejebænk. Disse vil også have et mere robust brudsystem, der gør det muligt at arbejde mere effektivt og med store emner.

Tilbehør til en drejebænk

Når du skal vælge din næste drejebænk, er det vigtigt at kende til de vigtige former for tilbehør, der gør arbejdet endnu bedre. Maskinen klarer store dele af arbejdet, men vil du have den rette finish, skal du sørge for tilbehør, der passer til opgaven.

Du skal først og fremmest have en spindeldok, der passer til maskinen. Spindeldokken er den vigtigste del af drejebænken, og det er den, der får træet til at dreje rundt. Den bliver båret af spindlen, der sørger for, at træet drejer rundt. 

Derudover sidder der også en pinoldok. Denne skydes frem og tilbage på vangerne og spændes godt fast, når du finder den ønskede position. Denne kan bevæges væk eller hen til spindeldokken. Den er med til at understøtte træemnet.

Tilbehøret finder du selvfølgelig i de mange drejebænke, du finder her på siden. Alligevel er det godt at kende til dets vigtighed. Det giver mulighed for at tilpasse din drejebænk efter dine behov, så du opnår et flot resultat hver eneste gang.

Derudover er din sikkerhed selvfølgelig vigtig. Og selvom sikkerheden er i top, er det vigtigt, at du passer godt på dig selv. Her anbefaler vi, at du har et par sikkerhedsbriller og muligvis et høreværn, der skåner ørerne mod eventuelle høje lyde.

Hvilken drejebænk skal jeg vælge?

Når du skal vælge din nye drejebænk, er der en række forhold, der er værd at have in mente, inden du beslutter dig for, hvilken du vil købe. Det kan blandt andet betale sig at spørge sig selv:

  • Hvilken type materialer skal jeg arbejde med? De fleste modeller kan bruges til forskellige typer materialer, men derfor kan der alligevel stadig godt være enkelte undtagelser. Undgå sure overraskelser ved på forhånd at sikre dig, at din nye maskine kan bruges til de materialer, du har tænkt dig at bruge den til.
  • Hvor massive og/eller hårde materialer skal du arbejde med? Det kan være fordelagtigt at vælge en større model, hvis du skal arbejde med hårde og massive materialer.
  • Hvor meget skal du bruge din drejebænk? Arbejdsmængden er afgørende for, hvor meget du bør investere. Skal du bruge den til mindre projekter, kan du med fordel vælge en billigere model. På den måde får du mest muligt for dine penge.
  • Hvor store emner skal du arbejde med? Også størrelsen på projekterne er afgørende for, hvad du bør vælge. Er der tale om større emner, skal du selvfølgelig sørge for at få en maskine, der passer til opgaven.

Derudover betyder dit budget også noget for, hvad du skal vælge. Alle de modeller, som vi tilbyder gennem vores partnere på siden, kommer af høj kvalitet. Men der er stadigvæk forskel på pris, vægt og ydeevne. Vi anbefaler altid, at du vælger en drejebænk, der passer til dine projekter, og så betaler lidt ekstra for den solide maskine og høje kvalitet. På den måde får du også glæde af den over længere tid.

Der er forskel på privat og industriel brug

Når det kommer til at vælge den rigtige drejebænk, er der en stor forskel på, om du arbejder med maskinen i forbindelse med industri eller til private formål. For der stilles nogle helt andre krav, hvis den skal anvendes i forbindelse med industrielt arbejde, og her koster det ofte lidt ekstra.

Skal du bruge en drejebænk til industrielt forbrug, bør du stille store krav til særligt specifikationer og indstillingsmuligheder. Det giver dig flere muligheder for at øge præcisionsgraden, så du får et skarpt og præcist resultat hver gang. Her er også størrelsen afgørende, hvor du bør vælge en større model med et større omfang.

Skal du vælge en metaldrejebænk til professionelt brug, skal du sikre dig, at den overholder de sikkerhedsprocedurer, som der stilles krav til. De skal leve op til både de gældende sikkerhedsmæssige procedurer og EU-lovgivning på området. Heldigvis er det tilfældet med langt de fleste modeller på markedet i dag. Nogle af kravene er:

  • Der skal være en sikkerhedsafbryder.
  • Den kan ikke køre, når afskærmningen er åben.

Du bør altid vælge en maskine med en effektiv bremseteknik. Det gælder både for private og for industri, hvor du kan vælge modeller med både elbremse og et hydraulisk bremsesystem.

Hvad skal jeg overveje, når jeg køber en drejebænk?

Drejebænken er en dyrere investering, og derfor skal du have dine overvejelser godt på plads, før du beslutter dig. Du skal selvfølgelig overveje, hvor ofte du får den brugt, og hvad dine reelle behov er. Er der tale om de små hobbyprojekter, kan det være godt at vælge den billigste løsning, hvorimod mere kontinuerligt arbejde kræver en større model.

Derudover skal du sikre dig, at du har plads til at have den stående. Særligt de store modeller fylder meget, og der skal også være god plads til at arbejde omkring den. Store drejebænke kan ikke bare flyttes rundt, og derfor bør den have en fast plads i værkstedet.

Du skal ligeledes sikre dig, at du får investeret i en drejebænk, der kan arbejde i de ønskede materialer. Der er stor forskel på en drejebænk til træ og til metal, og det har afgørende betydning for det endelige resultat.

Drejebænk pris – hvad koster en drejebænk?

En drejebænk er ikke noget billigt instrument, og det gælder nærmest uanset hvilken model du vælger.

En drejebænk koster omkring de 5.000 kr. og opefter. Det er dog de færreste modeller, der er i nærheden af det etcifrede tusindbeløb. De fleste kvalitetsmodeller, der kan håndtere massive materialer, koster som regel over de 20.000 kr., mens det helt store maskineri raskt væk kommer op og koste langt over de 100.000 kr. og måske endda nærmere det dobbelte.

Prisen afspejler flere forskellige ting. Det er ikke kun kvaliteten, der har betydning for prisen. For netop motoren er en essentiel del af en drejebænk. For at udnytte produktiviteten bedst muligt er det nødvendigt med en stor motorkapacitet. Når du betaler for de helt dyre modeller, får du her også de stærkeste motorer på markedet, der sikrer dig et solidt og effektivt stykke arbejde.

Kan det betale sig at vælge en billig drejebænk?

Med de skyhøje priser på mange modeller af drejebænke, kan man rigtig let blive fristet til at gå efter en version, der bare er nogenlunde til at betale. Men med de store prisforskelle, kan det heller ikke komme som en overraske for nogen, at en model til 20.000 kr. ikke rigtig kan sammenlignes med en til 200.000 kr.

Så hvordan ved man, om man kan nøjes med den billige model? Det er helt klart et spørgsmål om, hvad man skal bruge den til, og selvfølgelig i hvilket omfang. Har du rigtig meget træ eller metal, der skal drejes? Skal du arbejde meget med din drejebænk, for eksempel i en professionel forstand? Ja, så kan det nok ikke betale sig at vælge et billigt produkt.

Når det så er sagt, er der også helt klart en god chance for at finde et fantastisk kvalitetsprodukt til en skarp pris. Du kan nemlig være heldig at finde en rigtig fornuftig model til en skarp pris. Her hos Homeday samler vi altid et stort udvalg af drejebænke på tilbud fra vores store netværk af partnere. Så ikke nok med at du finder de bedste tilbud lige her på siden, du slipper også for at skulle klikke rundt på forskellige websteder og bladre gennem den ene tilbudsavis efter den anden i jagten på den bedste pris.

Gå på jagt i vores udvalg og se, om du kan finde din nye drejebænk. Vi sikrer dig de stærkeste priser og den høje kvalitet, der er vigtig for, at du får gjort dig et godt køb.

Websitet anvender cookies til at huske indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Informationer deles med tredjepart. Læs mere

Cookie-indstillingerne på dette websted er angivet til "Tillad Cookies" for, at give dig den bedst gennemgang og oplevelse af siderne. Hvis du fortsætter med at bruge webstedet uden at ændre dine Cookie indstillinger eller du klikker på "Accepter" nedenfor så samtykke du til dette.

Luk