-14%
4.595,00 kr.
-14%
4.595,00 kr.
-10%
7.295,00 kr.
-10%
5.850,00 kr.
15.598,00 kr.
-10%
3.374,00 kr.

Find en billig betonsliber online hos Homeday

Betonsliber, cementsliber, gulvsliber – kært barn har mange navne. Betonslibere er nogle robuste og kraftfulde maskiner, der, som navnet ganske bogstaveligt antyder, bruges til at slibe beton. Det er en maskine, som det oftest er trænede gør-det-selv-folk eller håndværkere, der anvender, fordi den kræver en vis erfaring at styre. Har du styr på teknikken, opnår du dog et utroligt flot og jævnt resultat af din slibning, når du bruger denne type maskine til arbejdet med beton, hvad enten det er lokaler indendørs, udendørs eller finpudsning af for eksempel bordplader.

Vil du vide mere om betonslibere? Hvornår de bruges, hvad de kan og ikke kan, og hvor meget sådan en maskine egentlig koster, hvis du selv skal erhverve dig en? Så læs med her på siden, og gå på jagt i vores store udvalg af betonslibere. Med Homedays komplette købsguide, som er udarbejdet af vores dygtige team af gør-det-selv-entusiaster, kan du selv blive ekspert på betonslibere på ingen tid.

Hvad er en betonsliber? 

En betonsliber er en elektrisk maskine, der kan bruges til at slibe betongulve eller -overflader helt lige og glatte. Når beton størkner, vil det nemlig som oftest danne en meget markeret og ru overflade, som hverken er hensigtsmæssig at arbejde med, når der for eksempel skal lægges gulv ovenpå, eller særlig æstetisk flot at se på, hvis betonoverfladen skal være synlig enten som gulv, bordoverflade eller lignende.

Betonsliberen manøvreres manuelt hen over den pågældende betonoverflade, som den effektivt vil slibe til, for den tager rigtig godt fat. Grovheden af slibningen vil naturligvis afhænge af og kunne indstilles, alt efter hvilket projekt man er i gang med, og hvilket udtryk man ønsker. Selve maskinen er ikke så stor, som man måske skulle tro, og man skal betjene den manuelt, ligesom man også gerne skal være rutineret for at anvende den og få det bedste resultat.

Hvad kan man bruge en betonsliber til?

De fleste er nok ikke rigtig i tvivl om, hvad man kan bruge en betonsliber til. Ikke desto mindre er det nok ikke alle der er klar over, at de rent faktisk har brug for en sådan maskine til deres gulvlægningsprojekt. For selv om du ikke nødvendigvis har tænkt dig at lade dit betongulv stå ubehandlet hen, har du højst sandsynligt behov for en cementsliber alligevel. 

Mange vil spørge, om det er nødvendigt at slibe et nylagt betongulv, før man lægger yderligere gulv ovenpå af for eksempel træ eller linoleum. Svaret hertil er et rungende JA! Det er nemlig sådan, at gulve som regel støbes i flydebeton. Når betonen er hærdet, vil der næsten uundgåeligt være et slamlag tilbage på toppen og i nogle tilfælde også småsten. Dette gør gulvet ujævnt, og derfor er det naturligvis nødvendigt at slibe det.

Med andre ord: Hvis du har planer om at lægge et nyt gulv i eksempelvis træ, fliser eller lignende oven på et betongulv, så kommer du nok ikke udenom at måtte slibe betongulvet først. På den måde sikrer du dig en jævn overflade uden rester af beton-slam og småsten, og dermed får du også det mest optimale underlag for dit nye gulv.

Det er altså rigtig godt givet ud at prioritere betonsliberen i arbejdsprocessen og -budgettet. Det kan betale sig i længden – både for økonomien og for det æstetiske produkt – at overveje det en ekstra gang, om du skal have fat i en betonsliber til dit gulvprojekt. Resultatet bliver så meget desto flottere, hvis du gør det.

Hvad kan man ikke bruge en betonsliber til?

Hvis du vil slibe en betonoverflade, så den bliver helt glat, er det ikke nok udelukkende at bruge en betonsliber. Hvis du eksempelvis har en bordplade, som du ønsker skal være helt jævn og spejlglat, bliver du også nødt til at fuldende arbejdet med slibepapir eller en excentersliber. Hos Homeday har vi også et stort udvalg af excenterslibere.

Vi anbefaler dermed, at du har givet dig selv tid til at tænke hele processen igennem, inden du kaster dig ud i arbejde, der involverer betonstøbning og dermed også en betonsliber. Det vil sige alt lige fra betonstøbningens karakter, til hvordan du ender med lige præcis den flotte finish, som du drømmer om. Hvis du har alle maskiner i hus, når du påbegynder projektet, vil det også blive meget mere overskueligt at komme i mål med, fordi du mindsker ventetiden.

Alt afhængigt af hvilket projekt du er ude i, varierer typen af klinge, du skal bruge. Hvis du skal slibe en stor mængde beton af for eksempel et råt gulv, vil det være en grov klinge, du skal have fat i: En, der tager rigtig godt fat, og som høvler hurtigt og effektivt.

Hvis du derimod gerne vil finpudse for eksempel en bordplade eller en anden overflade, skal du bruge en blød klinge. Den bløde klinge er nemlig den type, der sørger for den helt fine og jævne overflade, som er rigtig flot at se på i sig selv, og som det også er mest fordelagtigt at lægge for eksempel fliser ovenpå. Med den bløde klinge får du altså det glatteste resultat.

Hvordan bruger man en betonsliber? Sikkerhed kommer først!

Vi har tidligere været inde på, at det kan kræve en vis ekspertise at betjene en betonsliber korrekt. Er du rutineret inden for håndværksarbejde, kan det i første omgang være nok med følgende lille guide til arbejdet:

  1. Start betonsliberen.
  2. Sænk betonsliberen ned på betonoverfladen, mens du flytter maskinen stille og roligt langs med overfladen.
  3. Det er enormt vigtigt, at du aldrig lader slibekoppen stå stille, imens du udfører slibearbejdet. Hvis du stopper sliberen, sætter du spor i overfladen, og du risikerer i værste fald at må finde dig nødsaget til at rette fejlen med frisk beton, som først skal hærde, før du kan arbejde videre.

Har du aldrig arbejdet med en betonsliber før, skal du være ekstra opmærksom på de typiske fejl – og i værste fald skader – der kan opstå, hvis du ikke bruger maskinen korrekt.

For det første skal du sikre dig, at du har styr på, hvor alle essentielle ting såsom vandrør og ledninger befinder sig i det rum, hvor du vil bruge betonsliberen. Det er nemlig frygteligt ærgerligt, hvis du kommer til at skære noget sådant i stykker, for det kan være svært at udbedre igen.

Sikkerheden for det, du arbejder på, er én ting, men din egen sikkerhed må siges at være den vigtigste ting at være opmærksom på, når du arbejder med en betonsliber – især hvis du ikke har gjort det før. Der er nemlig utroligt meget power i denne maskine, og det er derfor desværre heller ikke helt sjældent, at uforsigtige gør-det-selv-folk må en tur forbi skadestuen med skader på fingre og hænder, der er smuttet for tæt på sliberen.

Inden du kaster dig ud i arbejdet, skal du naturligvis også have anskaffet dig sikkerhedsbriller og eventuelt et høreværn. Der fræses ganske højt, når betonsliberen først er i gang, og hvis du skal slibe et større område, er denne type af sikkerhedsforanstaltninger bestemt ikke at kimse ad. Det gælder også en støvmaske, som beskytter dine lunger mod de betonpartikler, der uundgåeligt vil drøne rundt om dig i lokalet, når der slibes.

Forbered dig derfor altid grundigt, inden du skal i gang med betonsliberen – men så er det heller ikke værre. En betonsliber er nemlig både et effektivt og værdsat stykke værktøj, som kan bruges til at skabe professionelle og smukke resultater, når der bygges med beton. Man skal derfor bestemt heller ikke være bange for at være en nybegynder, når det kommer til denne maskine. Blot skal man være varsom og tage sikkerhedsforanstaltningerne seriøst.

Betonsliber pris – Hvad koster en betonsliber?

Du får nok svært ved at finde en betonsliber til under 3.000 DKK. Prisen på betonslibere starter typisk i det lag, men kan også sagtens koste langt mere end det. De rigtigt lækre betonslibere i luksusklassen fra eksempelvis Festool og Eibenstock koster gerne over de 7.000 DKK. Men kvalitet og pris går jo som bekendt også hånd i hånd. Så hvis du er til værktøj af professionel kvalitet, kan det også betale sig i længden at investere i det, der skal til, for at få en rigtig god maskine hjem.

Hos Homeday har vi betonslibere i alle prisklasser på markedet, og vi har samlet maskiner fra populære mærker som:

  • Milwaukee
  • Bosch
  • Festool
  • Metabo
  • Rokamat
  • Eibenstock
  • Carat

Der er således mange forskellige valgmuligheder, når det kommer til alt fra design og funktionalitet til prisniveau. Her på siden kan du se dem alle og tage stilling til, om du vil gå med de mere kendte mærker, eller om du vil undersøge det nye, der udbydes.

Sådan finder du en betonsliber på tilbud

Leder du efter en billig betonsliber? Hos Homeday indsamler vi de bedste tilbud på betonslibere fra vores store netværk af partnere. Det giver dig den fordel, at du altid har udvalget fra en række af webshops samlet ét sted. Det gør det på den måde nemt og overskueligt for dig at finde den helt rigtige betonsliber, som matcher dine behov til en helt og aldeles acceptabel pris.

Du kan derfor med fordel gå på opdagelse i vores store udvalg af betonslibere. Her på siden kan du også indordne din søgen efter for eksempel billigste pris, nyeste model eller slet og ret, hvad der er på tilbud. Vi vil nemlig gøre det så nemt som muligt for dig at finde ud af.

Ekstraudstyr til betonslibere og andre gode tips, når du skal købe

Som med så meget andet værktøj gælder det også for betonslibere, at man kan få en del forskelligt ekstraudstyr med oven i hatten, alt efter hvilken model man vælger at gå med. Derfor har vi her også samlet nogle highlights i forhold til ekstraudstyr og andre funktioner, som det er værd at kende til, når du skal vælge den rette model.

Hvis du står og skal slibe en rigtig hård overflade, bør du investere i en betonsliber med en slibekop, som også kaldes for en diamantkop. Alternativt kan du købe dette som ekstraudstyr. Disse kopper er udstyret med små diamanter, også kaldet diamantstøv, der netop gør det muligt at slibe selv de hårdeste overflader. Med diamantkoppen kan du også slibe nivellering samt fjerne rester af for eksempel mørtel og maling. Dette udstyr er altså til for det mindre, finere arbejde, man kan lave med en betonsliber.

Nogle betonslibere kommer med en såkaldt nulspændingsafbryder, der sikrer, at maskinen ikke pludselig kan gå i gang, hvis ikke man er klar på det. Mange håndværksulykker opstår i situationer, hvor man ved en fejl får tændt for det elektriske værktøj i en uhensigtsmæssig stilling eller situation, og det kan man altså sigte efter at undgå ved at vælge en sliber, der har indbygget denne afbryderfunktion.

Måske tænker du, at det faktisk ikke kun er betongulv, du står over for at skulle slibe – men måske kan det også være vægge eller endda lofter i et nybyggeri, som du er ved at skabe. Så kan det være en fordel at vælge en letvægtsmodel inden for betonslibere såsom RS 14-125 solo fra Metabo, der netop vejer en del mindre end den gængse model, og som endda har en funktion, der gør det muligt at klappe de stykker, der stikker ud, sammen, når man skal slibe tæt ved kanter eller lignende. Der kan være mange sådanne små detaljer at overveje, og som afhænger af den projekttype, man er i gang med.

Andre parametre, som det kan være en god idé at have med på afkrydsningslisten, kan være støvfrie egenskaber, flytbare skærmhoveder, støvudsug, softstart og ikke mindst ergonomisk design. Det kan være meget forskelligt, hvad man vælger at prioritere, men vi anbefaler, at du undersøger alle dine muligheder og præferencer, før du vælger, så du kan finde netop den betonsliber, der passer bedst til dit kommende slibningsprojekt.

Websitet anvender cookies til at huske indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Informationer deles med tredjepart. Læs mere

Cookie-indstillingerne på dette websted er angivet til "Tillad Cookies" for, at give dig den bedst gennemgang og oplevelse af siderne. Hvis du fortsætter med at bruge webstedet uden at ændre dine Cookie indstillinger eller du klikker på "Accepter" nedenfor så samtykke du til dette.

Luk