2.040,00 kr.

Bænkslibere

SPM 150

1.605,00 kr.
3.185,00 kr.
-30%
2.611,00 kr.
-22%
1.988,00 kr.
-25%
1.741,00 kr.
-30%
1.090,00 kr.
-32%
850,00 kr.
-31%
651,00 kr.
-14%
-26%
-21%
-29%
-21%
1.747,50 kr.
-11%
1.595,00 kr.

Bænkslibere

Makita GB602W

1.190,00 kr.
-25%
891,00 kr.

Bænkslibere

KMS 200 S – 400 V

3.335,00 kr.
-30%
1.248,75 kr.
1.300,00 kr.
3.820,00 kr.
3.895,00 kr.
3.820,00 kr.
3.895,00 kr.
2.395,00 kr.
1.875,00 kr.
-29%
975,00 kr.
-31%
1.549,00 kr.

Find en billig bænksliber online hos Homeday

Leder du efter en bænksliber? Uanset om du er på udkig efter din første bænksliber nogensinde, eller om du skal bruge en erstatning til den gamle, kan du helt sikker finde den rette maskine hos Homeday.

Gør-det-selv-arbejde er fantastisk. Det giver nemlig en enorm frihed selv at kunne bestemme, hvornår og hvordan der skal arbejdes, og så kan du formentlig altid se tilbage på resultatet med særlig stor tilfredshed. Når du vil klare byggeprojekterne selv, er det dog altafgørende, at du har det helt rigtig værktøj. Her på siden kan du blive klogere på, om en bænksliber kunne være det rette udstyr for dig, så dit udstyr kan forblive skarpt og klar til brug.

Der findes mange populære mærker på markedet, så det kan være en god idé at sætte sig grundigt ind i, hvilken model der passer til netop dine ønsker og behov. Et godt bud på en bænksliber kunne eksempelvis være Scantool, hvis udstyr er fremstillet i høj europæisk kvalitet med flot finish og design. Med mere end 90 års erfaring med produktion af slibere er det populære mærke blandt andet kendt for sine kraftige motorer og de meget afbalancerede slibeskiver.

Et andet bud på en bænksliber kunne være en model fra det velkendte mærke Bosch. Deres slibere er egnede til mange forskellige arbejdsforhold, og det robuste værktøj kan klare selv de mest krævende opgaver. Måske har du hørt om brandet Scheppach, der også er særdeles velegnet til alle former for slibearbejde. Maskinerne er udstyret med slibesten, og flere modeller er også fremstillet med en stålbørste til alsidig brug. Du kan også forelske dig i mærker som eksempelvis Fein, Holzmann og PROMAC. Find det brand og den model, der passer til dit behov.

Hvad er en bænksliber?

Hvis du har erfaring med diverse gør-det-selv-projekter, kan du sikkert nikke genkendende til, at det ikke blot er nødvendigt at have det korrekte udstyr. Det skal nemlig også være i god stand, så du ikke kommer til at slide unødigt for et måske endda utilfredsstillende resultat. Her kan en bænksliber være en fantastisk løsning på, hvordan du nemt holder dit værktøj knivskarpt.

En bænksliber er en form for slibemaskine, der særligt er velegnet til at holde knive, høvljern, økser, stemmejern, sakse eller knive til plæneklipperen i topform. Sliberen er forholdsvist nem at anvende, og du kan blot stille den på et bord i din garage eller dit værksted, og så er den så godt som klar til brug. Når du arbejder med en bænksliber, er det rigtig vigtigt, at dit værktøj ikke bliver alt for varmt og beskadiges. Derfor kan det være en god idé at have en spand vand i nærheden, når du anvender sliberen, så du kan køle dit værktøj ned, hvis det bliver for varmt eller sort.

Hvad er forskellen for på en bænksliber og en vådsliber?

Når du skal kigge efter udstyr, der kan holde dit værktøj skarpt, er der nogle forskellige muligheder at vælge imellem. Foruden den klassiske bænksliber findes der eksempelvis også en vådsliber, der som udgangspunkt kan være nemmere i brug. Der er nemlig nogle forskelle at tage højde for, når du arbejder med enten en bænksliber eller en vådsliber.

Årsagen til, at en bænksliber bliver varm, er, at den kører med relativt mange omdrejninger. Det er derfor, du skal være en smule opmærksom på, at værktøjet ikke bliver for varmt, for så mister det sin hærdning. Hvis værktøjet mister sin hærdning, kan der være meget svært at anvende i brug, og så har det i virkeligheden slet ikke haft en effekt at anvende en sliber. De mange omdrejninger på en bænksliber gør dog, at arbejdet kan klares relativt hurtigt og nemt, selvom den kræver en smule forsigtighed at betjene.

Hvis du ikke er så erfaren med at slibe, kan det være, at en vådsliber er det rette valg for dig. Vådsliberen udfører slibearbejdet i et langt lavere tempo, og den er generelt mere nænsom. Derudover er en vådsliber netop installeret med vand, så temperaturen altid holdes nede. Det er din garanti for, at dit værktøj ikke går i stykker, så du kan have glæde af det selv efter mange omgange med sliberen.

Stort udvalg af bænkslibere

Hos Homeday har vi et stort udvalg af bænkslibere fra de bedste internationale mærker. Vores store netværk af partnere udvælger nøje hver enkelt maskine i vores sortiment, og kun de bedste kvalitetsprodukter når gennem nåleøjet. Vores partnere er alle eksperter inden for gør-det-selv-verdenen, så du kan være sikker på, at du kun finder varer, der er helt i orden.

Uanset hvilken bænksliber du vælger, er det vigtigt, at sikkerheden altid er i top. Det er nemlig ikke altid helt ufarligt at anvende en sliber, da metalsplinter og gnister kan gøre stor skade, hvis du eksempelvis får dem i øjnene. Derfor bør du kigge efter en bænksliber, hvor der er monteret lukkede beskyttelsesskærme og gnistafskærmning. På den måde kan du sørge for, at du afskærmes for de værste små splinter. Derudover skal du altid huske at bruge sikkerhedsbriller, hvis du vil være helt sikker på, at du ikke kommer til skade i forbindelse med dit slibearbejde.

Ekstra godt arbejde med ekstra godt tilbehør til din bænksliber

Hvis du vil have lidt mere ud af din bænksliber, kan du altid tilkøbe diverse tilbehør, så du får det helt rigtige resultat. Vælg det tilbehør, der passer til netop den opgave, du skal udføre. Når du skal slibe, er det eksempelvis vigtigt, at du finder den helt rigtige slibesten til din bænksliber. Slibesten findes i mange forskellige grovheder, så du kan formentlig altid finde en sten, der passer til dine ønsker og behov.

Skal du slibe et stemmejern, er det eksempelvis vigtigt, at du vælger en sten, som er særlig beregnet til værktøjsstål. Skal du omvendt slibe i glas, er der risiko for, at det går i stykker, hvis du anvender en sten med samme grovhed. Her bør du i stedet vælge en slibesten, der er meget fin, så du ikke beskadiger materialet.

Bruger du din bænksliber ofte, eller har den bare været i brug i mange år, vil det formentlig kunne ses på sliberen. Her kan en stålbørste være et godt værktøj til at fjerne eventuel rust eller maling fra sliberen. Hvis du har købt polerskiver til din maskine, kan du med fordel købe en polerpasta for at blive ved med at få det bedste sliberesultat. Polerskiver er nemlig typisk lavet i stof, så hvis du vil fortsætte med at have blankt værktøj, er det en god idé med plejeprodukter.

Hvilken bænksliber skal jeg vælge?

Det kan være svært at finde ud af, hvilken bænksliber der er den helt rigtige. Der er rigtig mange forskellige modeller på markedet, så at finde ud af hvilken der passer bedst til dig og dine behov er ikke nogen smal sag. De forskellige modeller varierer i alt fra størrelse og kvalitet til ekstraudstyr og funktioner, så man skal have sat sig godt ind i, hvad man skal bruge sin nye investering til, før man kan træffe en god beslutning.

Når du er på udkig efter en bænksliber, bør du gøre dig nogle overvejelser om, i hvilket omfang du kommer til at bruge maskinen. Der er nemlig stor forskel på, om du blot skal bruge en god sliber til at slibe lidt haveværktøj i ny og næ, eller om det er en maskine, der skal kunne klare større opgaver igen og igen. Det kan være let at blive grebet af de mange funktioner og muligheder for tilkøb, men det vigtigste er at tage hensyn til dine behov.

Hvordan bruger jeg en bænksliber?

Du kan slibe stort set det meste på en bænksliber. Uanset om har brug for at slibe en skruetrækker, et stemmejern eller en mejsel, kan du nærmest få nyt værktøj, når du anvender en sliber. Faktisk kan du også give køkkenknivene en tur, hvis de er ved at blive sløve, og du har derfor mange muligheder for få skarpt udstyr i hele hjemmet med en god bænksliber.

Som sagt kan en bænksliber være lidt mere avanceret at bruge end en vådsliber, men når du først har lært teknikken, har du en maskine, der arbejder både hurtigt og effektivt. For det meste bliver en sliber brugt til hærdet jern, og derfor er det vigtigt, at maskinen bliver anvendt korrekt for at få et tilfredsstillende resultat. Hvis jernet bliver varmt, ødelægges hærdningen. I så fald bliver dit værktøj hurtigt sløvt igen, og du skal begynde hele processen forfra.

Hvis du vil undgå spildt arbejde, skal du derfor helst have en finger på dit værktøj så langt nede mod sliberen som muligt. På den måde kan du hele tiden mærke og holde øje med, at jernet ikke bliver for varmt, og hvis uheldet er ude, gælder det om hurtigt at få materialet kølet ned. Derudover er det også vigtigt, at du sørger for, at hele klingen sliber lige meget hele vejen rundt på dit værktøj. Dermed får du et jævnt og ensartet resultat, så du efterfølgende får mest muligt ud af din skruetrækker, mejsel eller stemmejern.

Bænksliber pris – Hvad koster en bænksliber?

En bænksliber kan koste alt fra nogle hundrede kroner til adskillige tusinde kroner. Med sådan en stor prisforskel på de forskellige modeller, kan det næppe komme som en overraskelse for nogen, at der altså også er stor forskel på de forskellige modeller. Med andre ord kan den billigste budgetmodel altså ikke rigtig sammenlignes med de store, professionelle maskiner.

Det kan være en god idé at beslutte sig for, hvor meget man vil betale for en bænksliber. Det afhænger også af, hvilke behov man har for at udføre slibearbejde. Derudover findes der også mange forskellige design af slibere, som kan have indflydelse på den samlede pris. Nogle maskiner er eksempelvis fremstillet med henblik på at skulle bruges i store butikker, mens andre mere er designet til behovet i mindre virksomheder. Derudover findes der også en lang række slibere, der er særligt velegnede til privat brug, så der er mange muligheder for at finde en god bænksliber til en god pris.

Kan jeg nøjes med en billig bænksliber?

De fleste tænker nok, at det ville være fedt, hvis de kunne nøjes med at købe en billig bænksliber. Rigtig mange vil da også kunne nøjes men sådan model. Hvis du er hjemmets handyman og har brug for maskinen til nogle sporadiske projekter i huset eller haven, så er det formentlig nok med en lille model.

Det kunne eksempelvis være en lille 240 watt model fra Einhell eller PowerPlus, som begge ligger til omkring de 500-600 kr. Her snakker vi en om en kombinationsbænksliber, som du kan bruge til at slibe værktøj af metal og træ såsom knive og lignende.

Du skal som udgangspunkt aldrig lade dig nøjes, når det gælder om at købe godt udstyr til gør-det-selv-projekterne. Dog kan det være nødvendigt at gå på kompromis, hvis du i første omgang ikke har råd til at investere i den helt store model. Her bør du i stedet prioritere, hvilke funktioner der er særligt vigtige for dig, og hvilke du formentlig kan undvære. Funktionerne varierer nemlig en smule fra model til model og fra mærke til mærke, så du skal finde netop den bænksliber, der passer dit behov og din pengepung.

Nogle modeller er eksempelvis fremstillet sådan, at de er mere støjsvage end andre, mens nogle slibere har justerbare motorer. Med en justerbar motor kan du reducere sliberens tempo, så du undgår, at den overopheder. Derudover kan du også finde nogle modeller med tilhørende vandbakker, så det materiale, der skal slibes, kan afkøles hurtigt, hvis det bliver nødvendigt.

Hvis du ofte har brug for at slibe et bor, kan du kigge efter en model, der er udstyret med rilleværktøjsstøtter. En støtte giver den korrekte fatning om bordet, så du i stedet kan koncentrere dig om slibearbejdet. Der er altså mange muligheder for at få et slibearbejde med både en dyr og en billig bænksliber.

Websitet anvender cookies til at huske indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Informationer deles med tredjepart. Læs mere

Cookie-indstillingerne på dette websted er angivet til "Tillad Cookies" for, at give dig den bedst gennemgang og oplevelse af siderne. Hvis du fortsætter med at bruge webstedet uden at ændre dine Cookie indstillinger eller du klikker på "Accepter" nedenfor så samtykke du til dette.

Luk